CSOPORTOK ÉS EREDMÉNYEK

Csoportok és Eredmények
NŐI
FÉRFI
A-CSOPORT
B-CSOPORT
A-CSOPORT
B-CSOPORT
KÖZÉPDÖNTŐ
ALSÓÁGI KÖZÉPDÖNTŐ
KÖZÉPDÖNTŐ
ALSÓÁGI KÖZÉPDÖNTŐ
1-4. HELYÉRT
HELYOSZTÓK
1-4. HELYÉRT
HELYOSZTÓK
Strandkézilabda vb lebonyolítási rendszer

A július 12-17. között megrendezésre kerülő, margitszigeti világbajnokságon összesen 24 csapat képviselteti magát: 12 együttes a női, míg ugyancsak 12 a férfi mezőnyben áll rajthoz.
A szakágankénti 12 csapatot két, egyenként hatcsapatos csoportba sorsolják. A csoportokban körmérkőzéses rendszerben zajlik majd a verseny a torna első 3 napja alatt. Mindkét csoportból az első 3-3 helyezett jut a középdöntőbe, így alkotva egy újabb hatcsapatos csoportot. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredményt veszik figyelembe a rangsorolás során. A csoportokból továbbjutott csapatok az egymás elleni eredményeiket továbbviszik a középdöntőbe. Itt újabb körmérkőzésekre kerül sor, de csak azok a csapatok mérkőznek meg egymással, amelyek a csoportkörben még nem találkoztak. A középdöntőből az első négy csapat jut az elődöntőkbe, ahol 1-4, 2-3 párosítással játszanak a döntőbe jutásért.

A csoportkörben kiesett csapatok is folytatják az alsóházban a küzdelmet. Ezen csapatok is egy hatos csoportot alkotnak, a csoportkörben megszerzett eredményeiket viszik tovább, csakúgy, mint a középdöntőbe jutott társaik. Az itt lejátszott körmérkőzések után helyosztókkal döntenek a végső pozíciókról.