NŐI SPANYOLORSZÁG

Csapatkeret
 
Dani Lara: - Szeretnénk a két évvel ezelőtti 5. helyezésünket túlszárnyalni, nagy ambíciókkal érkeztünk a vb-re. Legutóbb a legjobbak közül a magyarok és az ukránok ellen is tudtunk szettet nyerni, az ukránokat tavaly már le is tudtuk győzni, két éve egyedül a braziloktól és a norvégoktól kaptunk ki 2:0-ra. Csapatunknak tovább kell fejlődnie, minél több győzelmet szeretnénk aratni, ha pedig nem sikerül, akkor a legjobbakat is szétlövésre kényszeríteni.
 

EDDIGI EREDMÉNYEI A VILÁGBAJNOKSÁGOKON:
 
2004
nem vett részt
 
2006
nem vett részt
 
2008
ezüstérmes
 
2010
9.
 
2012
nem vett részt
 
2014
5.

 

 

KULCSJÁTÉKOS
Luisa García Toro
Luisa García Toro elsősorban a védekezésért felel a spanyol csapatban. 2 éve abbahagyta a teremkézilabdát, hogy kizárólag a strandkézilabdára fókuszálhasson. Nagyszerű játékának köszönhetően minden évben pályára léphet Brazíliában, a strandkézilabda otthonában a legrangosabb eseményeken.

 

 

 

KULCSJÁTÉKOS
Patricia Encinas
Patricia Encinas a spanyol válogatott elsőszámú kapusa. Csakúgy, mint a strandkézilabdában, a teremben is kapusként játszik a madridi székhelyű Getasur csapatban. Kiváló reflexei jól ismertek a kézilabdát szeretők körében, a 2014-es EBT döntőbe jutás egyik kulcsa volt ez.