FÉRFI AUSZTRÁLIA

Csapatkeret
 
Patrik Weiss: - Az ausztrál férfi válogatott eddigi legjobb eredményét érte el a 2014-es brazíliai világbajnokságon a 11. helyet megszerezve. Reményeink szerint tudunk majd erre a sikerre építeni és még több csapatot meglepni ezúttal. A csapattól látványos játékot várok, amellyel talán gondot okozhatnak egy-két tapasztaltabb riválisnak.
 

EDDIGI EREDMÉNYEI A VILÁGBAJNOKSÁGOKON:
 
2004
nem vett részt
 
2006
nem vett részt
 
2008
nem vett részt
 
2010
12.
 
2012
12.
 
2014
11.

 

 

KULCSJÁTÉKOS
James (Jim) Brennan
James (Jim) Brennan, kapus. Jim őrizte Ausztrália kapuját a 2013-as kolumbiai Világjátékokon és a 2014-es brazíliai Világbajnokságon is. Amellett, hogy a regnáló ausztrál strandkézilabda bajnokcsapat, az East Melbourne Spartans játékosa, tehetséges futsal játékos, amely sportágban szintén hazáját képviseli nemzetközi versenyeken.

 

 

 

KULCSJÁTÉKOS
Scott Nicholson
Scott Nicholson: Scott posztja a beálló. a 2013-as kolumbiai Világjátékokon mutatkozott be a ausztrál válogatott tagjaként és azóta is nagy erőssége a csapatnak, ahogy azt a 2014-es brazíliai Világbajnokságon bizonyította. Amikor éppen nem a homokban vagy az edzőteremben készül, valószínűleg egy medencében találjuk meg. Scott korábban kiváló vízilabda játékos volt Sydneyben, így hát hozzá van már szokva a kemény játékhoz középen.