A NŐI VILÁGBAJNOKSÁG 5. NAPJÁNAK ÖSSZEFOGLALÓJA

2016 július 16.

Középdöntők:

Spanyolország-Brazília 0:2 (10-13, 13-15)

Brazilia jobban kezdte a mérkőzést a nagy esőben és előnye végig kitartott, így 3 gólos különbséggel behúzták az első szettet. A második játékrészben szorosabb volt a küzdelem, de a címvédők jobban védekeztek, így két szettben nyertek és házigazdák ellen játszanak az elődöntőben.

Olaszország-Norvégia 0:2 (14-15, 11-12)

Az esős idő ellenére küzdelmes párharc kerekedett ki, ahol az első szettben Norvégia egy ponttal felülmúlta ellenfelét. A második játékrészben az olaszok voltak előnyben, azonban a hajrában hátrányba kerültek, a norvég kapus pedig hárítani tudta az utolsó lövést.

Magyarország-Tajvan 2:0 (19-7, 14-6)

A hűvös szombat reggel ellenére a magyar lányok nagy tűzzel kezdték a Tajvan elleni középdöntős összecsapást, így az első játékrészt végkimeneteléhez egy percig sem férhetett kétség. A második szettben már a hideg is komoly ellenfele volt a játékosoknak, de Magyarország lendületét ez sem törte meg, így az esőt hősiesen tűrő szurkolókat is kiszolgálva szép játékkal 2:0-ra nyert.

11. helyért, Tunézia-Uruguay 0:2 (11-12, 10-11)

Uruguay végig hátrányban volt, de az utolsó másodpercben egyenlítettek és aranygóllal megnyerték az első szettet. A második szett tökéletes tükörképe volt az elsőnek, viszont ismét a dél-amerikaiak tudtak aranygólt szerezni, amivel megnyerték az összecsapást.

9. helyért, Thaiföld-Lengyelország 2:1 (11-8, 8-10, 7-6)

A szűnni nem akaró eső láthatóan mindkét csapatot akadályozta a játékban, talán ennek is köszönhető a gólszegény első szett. A szurkolótábor mindkét oldalon nagyon kitesz magáért, azonban tíz perc után Thaiföld örülhetett jobban. A második játékrészben sem javult az akaraterő, ám most Lengyelország lőtt többet, így következhetett a szétlövés, ahol bár kiállították a thaiok elsőszámú kapusát, a csapat morálján ez nem rontott, és megnyerték a mérkőzést.

7. helyért, Ausztrália-Argentína 0:2 (3-13, 10-13)

Esélyt sem hagyott az ellenfelének Argentína, 10 gólos különbséggel, és csak 3 gólt kapva megnyerte az első szettet. A második részben kicsit kényelmesebbre vették a tempót a dél-amerikaiak, de így se tudott előnybe kerülni Ausztrália, így sima vereséget szenvedett.

5. helyért Olaszország-Tajvan 2:0 (23-16, 26-12)

Az első szettben szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd az utolsó 3 percben elléptek az olaszok és simán nyertek. A második szettben korán nagy előnyre tettek szert az olasz csapat, majd kényelmesen behúzták a mérkőzést és ezzel az 5. helyet.

Elődöntők:

Norvégia-Spanyolország 1:2 (10-14, 19-15, 12-14)

Az elődöntő első párosítása a várakozásoknak megfelelő szoros küzdelmet hozott. Észak és dél csatájának első felvonását a spanyolok nyerték, a második ütközetben azonban már a norvégok akarata érvényesült. A maratonira nyúlt szétlövésben viszont szintén utóbbiak hibáztak többet, így a lefújás után a hispán lányok ünnepelhettek lelkes szurkolóikkal a szakadó esőben.

Brazília-Magyarország 2:0 (14-13, 18-16)

A rendező Magyarország a címvédő Brazíliával találkozott az elődöntő másik ágán. Előbbiek játéka a meccs során folyamatosan javult fel: míg az első szettet csak szorossá tudta tenni, a második 10 percet már egálra mentette a házigazda. Az aranymeccsről döntő csatát végül brazil aranygól döntötte el, így 2-0-ás győzelmükkel ők szambázhattak be a döntőbe.