A férfi világbajnokság 5. napjának összefoglalója

2016 július 16.

Középdöntő:
KATAR-MAGYARORSZÁG 1:2 (18-16, 16-17, 6-7) 
Az időjárás nem volt kegyes a Katar-Magyarország mérkőzés résztvevőihez, a hideghez pedig az ázsiai csapat játékosai alkalmazkodtak gyorsabban. Az első játékrészben hamar tetemes előnyre tettek szert a fehér mezesek, a magyar fiúk pedig hiába zárkóztak fel a hajrára, aranygóllal Katar került előnybe. A második játékrész hasonló forgatókönyv szerint alakult, azzal a különbséggel, hogy az utolsó találat itt magyar kézről született. Szétlövés döntötte el a találkozót, ahol a házigazda kevesebbet hibázott, így ő ünnepelhette elődöntőbe jutását.

BRAZÍLIA-HORVÁTORSZÁG 2:0 (21-20, 22-18)
Az első játékrész igazi adok kapok volt, és tíz perc elteltével még mindig döntetlen volt az állás, így a golden score döntött, amit a brazilok gyűrtek be. A második szettben a horvátok idegesen kezdtek, ám ennek ellenére a két csapat közötti különbség alig volt észtevehető. A brazilok végül sima 2:0-al zártak.

UKRAJNA-SPANYOLORSZÁG 0:2 (14-20, 14-22)
Erősen kezdett a spanyol válogatott és hamar nagy előnyre tettek szert, aminek köszönhetően simán behúzták a szettet.
A második játékrészben végig magas színvonalon játszottak és főként a bal oldali támadásoknak köszönhetően 2-0-ra megnyerték a mérkőzést.

A 11. helyért: 
EGYESÜLT ÁLLAMOK-AUSZTRÁLIA 2:0 (21:17, 14: 13)
Barátságosan kezdődött a mérkőzés, azonban az első gól után mindkét csapat felszívta magát. Az amerikaiaknak jobban jött ki a lépés az első szettben magukhoz ragadták a vezetést. A mérkőzés hajrájában Ausztrália két fontos helyzetet is kihagyott, így a második játékrészben golden score döntött, ahol ismét az Egyesült Államok bizonyult jobbnak.

A 9. helyért: 
URUGUAY-BAHREIN 1:2 (18-12, 20-21, 7-9)
Uruguay látványos játékkal könnyedén behúzta az első szettet, Bahrein nem tehetett semmit. Ezzel szemben a második szettben későn ébredtek a dél-amerikaiak, és meglepetésre, de 1 ponttal elbukták a szettet.
A szétlövésnél érződött, hogy Uruguay kicsit szétesett fejben így el is bukták a mérkőzést.

A 7. helyért: 
OMÁN-EGYIPTOM 2:1 (16-20, 17-12, 6-2)
Az első játékrészben Egyiptom megmutatta támadóerejét, és szép összjátékkal közel került a végső győzelemhez, ám Omán időben reagált és kiegyenlített. A szétlövésben nem tört meg az omaniak lendülete és bezsebelték a győzelmet.