A férfi világbajnokság 4. napjának összefoglalója

2016 július 15.

Az 1-6. helyért: 
BRAZILIA-MAGYARORSZÁG 1:2 (22-18,12-22,6-7)
A hazai magyar válogatott találkozott a világbajnok brazilokkal. Az első szettben sokáig tartani tudta a lépést a magyar válogatott, de nem tudott meglepetést okozni. A második játékrészben extázisban játszott a hazai alakulat, jöhetett a szétlövés, ahol a hazai csapat folytatta a jó szereplést és megnyerte a mérkőzést a közönség hathatós segítségével.

KATAR-SPANYOLORSZÁG 2:0 (22-16, 21-20)
Hamar több pontos előnyre tett szert Katar, amit végig sikerült megőriznie, így előnnyel fordultak a második szettre. Az utolsó percig végig a spanyolok vezettek, de a végjátékot jobban bírták a katariak így a hatalmas szurkolótáborukkal együtt megnyerték a mérkőzést.

UKRAJNA-HORVÁTORSZÁG 0:2 (16-26, 18-30)
Horvátország okos, magabiztos játékkal nyerte meg az első szettet. A második játékrész már sokkal szorosabb volt egy ideig, de a horvát csapat ezt is megnyerte.

UKRAJNA-MAGYARORSZÁG 1:2 (22-16, 25-30, 69)
A sokat hibázó magyar válogatott végig az eredmény után futott, a végére szét is estek fejben, így sima ukrán szett győzelem. Nagyban feljavult a magyar válogatott a második szettre, aminek köszönhetően, szép játékkal, simán nyert.
A mentálisan jobb állapotban lévő hazai csapat jobban jött ki a szétlövésből és megnyerte a mérkőzést.

BRAZÍLIA-SPANYOLORSZÁG 2:0 (23-22, 22-18)
Végig vezettek a spanyolok az első szettben, a brazilok csak a legvégén aranygóllal tudták megnyerni a játékrészt..
Fordulás után a világbajnok kezdett jobba, de a végéhez közelítve még tudtak egyenlíteni a spanyolok. A hajrában azonban bebiztosították a brazilok a két szettes győzelmet.

KATAR-HORVÁTORSZÁG 0:2 (12-13, 19-25)
A férfiak mai utolsó mérkőzésén Katar és Horvátország csapott össze. Az első szettet déli szomszédaink egy ponttal nyerték. A második játékrész utolsó két percében a horvátok kapusa minden sorsdöntő lövést kifogott, így kiütéssel, 2:0-ra győztek.

A 7-12. helyért: 
BAHREIN-URUGUAY 1:2 (20-22, 21-16, 8-9)
Az első játékrészben a dél-amerikaiak végig előnyben voltak. A bahreinieknek volt ugyan esélyük egyenlíteni az utolsó támadásnál, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A második szettet magabiztosan nyerték az ázsiaiak. Itt csak egy bahreini hibázott, így az uruguayiak örülhettek a végén.

EGYIPTOM-AUSZTRÁLIA 0:2 (14-15, 14-15)
A látványos gólokat hozó első játékrészben a végjátékban tudott nyerni az ausztrál csapat. Fordulás után egyre keményebbé vált a játék. Az ausztrálok végül a második szettet is behúzták, így megnyerték a meccset is.

EGYESÜLT ÁLLAMOK-OMÁN 1:2 (15:17, 24:16, 6:8)
Egyik csapat se tudott több gólos előnyre szert tenni, végül Omán jött ki jobban az adok-kapokból.
Sajnos a második szet elején az egyik ománi kapus komolyabb sérülést szedett össze, a játékost kórházba szállították.
Kapusuk elvesztése után nem is ment az omániaknak, amit az amerikaiak ki is használtak és simán behúzták a 2. szettet. Egyik leghosszabb büntetőpárbaj végén Omán koncentrált jobban és megnyerte a mérkőzést.

BAHREIN-OMÁN 2:0 (26:19, 18:12)
Nem volt kérdés, hogy ki nyeri az első szettet, végig vezetve Bahrein előnyben.
Bahreinnek továbbra is jobb helyzetkihasználása volt, így simán megnyerte a második szettet is és a meccset is.

EGYIPTOM-URUGUAY 2:1 (21-16, 16-22, 5-4)
A fordulatos első szett végét az egyiptomiak bírták jobban, míg a második szettet a dél-amerikaiak húzták be.
A szétlövésben az afrikaiak hibáztak kevesebbet, így ők nyerték meg a mérkőzést.

EGYESÜLT ÁLLAMOK-AUSZTRÁLIA 1:2 (11-20,21-20,8-9) 
Egyoldalú játékot és ausztrál győzelmet hozott az első játékrész, majd a másodikban az amerikaiak találták meg az aranygóljukat. A szétlövésben az "Aussiek" voltak jobbak.

ARGENTÍNA-URUGUAY 2:1 (16-15, 8-12 6-4)
Argentína 5 percig nem talált be a kapuba, ennek ellére 16:15-re mégin meg tudta nyerni az első szettet. A második játékrész nem hozott sok gólt, az uruguay-iak azonban visszatértek a meccsbe és megnyerték a második felvonást. A szétlövésben az Argentin kapuskirohanásra az uruguay-iak sem találtak ellenszert, így 2:1-re Argentina nyert.

EGYIPTOM-OMÁN 0:2 (14-15, 14-19)
Végig vezetett az egyiptomi csapat az első játékrészben, de az omániak a végén kiegyenlítettek és az aranygólt is  szerezték. Ez jót tett az ázsiaiaknak, akik a második szettet már magabiztosan nyerték.

BAHREIN-AUSZTRÁLIA 2:0 (21-10, 21-14)
Mindkét oldalon zörögtek a kapuvasak az első játékrészben,  ennek ellenére Bahrein lesöpörte a homorkól ellenfelét. A magas ausztrálok nem tudták kamatoztatni az ejtett passzokat, a bahreini védelem ugysnis szinte mindent lehalászott. A második szett nem hozott változást, s bár az ausztrálok mindent megpróbáltak, csak a különbséget tudták javítani.