A NŐI VILÁGBAJNOKSÁG HARMADIK NAPJÁNAK ÖSSZEFOGLALÓJA

2016 július 14.

Olaszország-Argentína 2:0 (13-6, 19-16)

A tegnap félbeszakadt Olaszország-Argentína mérkőzés remek hangulatban folytatódott a mai napon. A találkozó első félidejében az európai alakulat hét gólos előnnyel vonulhatott a szünetre, majd a folytatásban sem hagyott lejjebb az olasz nyomás, és még ha nehezebben is, de az azúrkékek hozták a második játékrészt is.

Tajvan-Tunézia 2:0 (15-13, 23-14)

Viszonylag könnyedén kezdte az első szettet Tajvan és a feléig nagy előnyben is játszott, ám a későbbiekben megrázta magát az afrikai csapat és megnehezítette a szigetországi együttes dolgát. Bár a győzelemhez ez kevés volt, mindenképpen szorosabbá tette a játékrészt Tunézia. A folytatásban sem történt nagy változás, ugyanis a tajvaniak végig fölényben voltak, remekül szűrve az ellenfél támadásait, így kettős győzelemmel vették az akadályt.

Brazília-Norvégia 2:0 (21-20, 26-18)

A sokáig szoros első szettet Brazília nyerte meg aranygóllal. A második játékrész sokkal egyértelműbb volt, parádézva nyertek a dél-amerikaiak.

Lengyelország-Uruguay 2:0 (13-10, 13-12)

Szoros első szett, amiből a pontosabb lengyelek jöttek ki győztesen.A második játékrész is szoros csatát hozott, de azt is Lengyelország nyerte.

Spanyolország-Thaiföld 2:0 (19-11, 16-10)

Thaiföld erősen kezdett, majd a spanyolok felébredtek és meg is nyerték a szettet. Kiváló kapusteljesítmény és kevés gól, de ismét az európaiak győztek.

Magyarország-Olaszország 2:0 (16-14, 14-13)

Nagyon szoros első szett után Magyarország jobban bírta mentálisan és megnyerte az első játékot egy utolsó másodperces büntetővel. A második játékrész is hasonlóan kiélezett volt, de ezt is behúzták a magyar lányok.

Argentína-Ausztrália 1:2 (12-10, 9-10, 4-5)

A mérkőzést mintha hideg kézzel kezdték volna a csapatok, hiszen az első 10 támadásból mindössze 1 pont született. A folytatásban az ausztrálok tartották meccs eleji formájukat, bő 5 és fél perc után is két pontot számláltak, de a vége így is szoros lett, csak az időn túli kivédett szabaddobás mentette meg az argentin lányokat a döntetlentől.

A második játékrész góltalanságát feledtette az izgalom, hiszen az utolsó 2 másodpercben egy jól elvégzett büntetővel Ausztrália nyerte a szettet. A szétlövésben is a hibák domináltak, de végül 5-4-re az ausztrál lányok nyertek.