A férfi világbajnokság 2. napjának összefoglalója

2016 július 13.

HORVÁTORSZÁG-AUSZTRÁLIA 2:1 (16-18, 19-14, 8-6)
Az első szettben végig kiegyenlített játék folyt a pályán, végül az ausztrál csapat egy utolsó pillanatban szerzett találattal 18-16-ra hozta félidőt. A második félidő hasonló játékot hozott. Horvátország a játékrész végén szerzett góljaival kiegyenlítette a mérkőzés állását, majd a szétlövésben meg is nyerte a találkozót.

SPANYOLORSZÁG – MAGYARORSZÁG 2:0 (22-14, 18-16)                          
Spanyolország energikusan játszva, könnyedén nyerte meg az első szettet. Bár a második játékrészben a magyar csapat jobb játékkal rukkolt elő, de így sem tudták megállítani a spanyolokat.

OMÁN- URUGUAY 2:0 (17-16, 16-15)
A rendkívül küzdelmes és szoros mérkőzésen, Omán mindkét szettben aranygóllal kerekedett felül a Uruguay válogatottján.

KATAR-UKRAJNA 2:0 (20:18, 23:8)
Az első 10 perc szoros játékot és katari győzelmet hozott remek kapusteljesítménynek köszönhetően. A második félidőben látványos játékkal iskolázta le a katari csapat Ukrajnát és nyerte meg a meccset.

EGYIPTOM-USA 2:1 (14:18, 16:14, 10:6)
Erős kezdésüknek köszönhetően az amerikai válogatott végig vezetve nyerte az első félidőt. A második játékrészben Egyiptom egy fokozattal feljebb kapcsolt és szoros játékban kiegyenlítette a találkozó állását. A szétlövésben Egyiptom ért el több találatot, így meg is nyerte a mérkőzést.

BRAZÍLIA-BAHREIN 2:0 (22:17, 16:12)
A látványosan játszó, atletikus brazilok nyerték az első szettet. A második játékrész már nem volt olyan egyértelmű, de végül érvényesült a papírforma.

AUSZTRÁLIA-OMÁN 0:2 (16:17, 12:17)
Feszített tempó és Omán fölény jellemezte az első félidőt. Már a szett felénél öt gólos előnyben játszott az arab csapat és bár Ausztrália megrázta magát, nem tudta megnyerni az első játékrészt.
Nem sokat változott a játék képe a folytatásban sem, ugyanis Omán végig vezetett a szettben és hozta a második félidőt is.

KATAR-USA 2:0 (26-18, 26-17)
Az első szett első fele szoros küzdelmet hozott, a második 5 percben azonban már Katar fölénye érvényesült- hiába mutatott be az amerikai kapus nagy bravúrokat. A második játékrész a gólok számát tekintve is - hasonló forgatókönyv szerint alakult, így a katari csapat nyerte a mérkőzést 2-0-ra.

BAHREIN-EGYIPTOM 1:2 (11:14, 20:17, 0:10)
A mérkőzés elején Bahrein remekül szürte az egyiptomiak támadásait, melynek eredményeképpen a szigetországiak könnyedén vezettek a szett felénél. Majd az önmagára rátaláló egyiptomi csapat forditott és megnyerte az első játékrészt.
A folytatásban is remek nivót produkált és sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, azonban a hajrában Bahrein ellépett és megnyerte a második félidőt, jöhettek a szétlövések melyben Egyiptom bizonyult jobbnak.

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 1:2 (26-22, 22.29, 12-14)
Az első szettben a magyarok akarata érvényesült a pályán, így – Fehér Mihály bravúros védéseinek is köszönhetően – végig vezetve hozták a játékrészt. A szünet után azonban feljavult Horvátország játéka, és pontosabb befejezéseiknek köszönhetően visszajött a meccsbe. A maratoni hosszúságúra sikerült szétlövésben pedig a házigazda magyar gárda hibázott többet, így a hetedik kör után az Eb-címvédő ünnepelhetett.