A NŐI VILÁGBAJNOKSÁG MÁSODIK NAPJÁNAK ÖSSZEFOGLALÓJA

2016 július 13.

Brazília-Tunézia 2:0 (19-8, 21-8)

Az első szettbeli nyugodt, pontos játékának köszönhetően Brazília megnyugtató előnyre tett szert, amivel meg is nyerte a játékrészt. Brazília erősebb játékerejével felőrölte Tunéziát a második játékrészben is.

Uruguay-Tajvan 1:2 (10-14, 8-7, 4-5)

A gyors játékot játszó tajvani csapat nyerte az első szettet. A második félidőben Uruguay meg tudott újulni, így jöhetett a szétlövés, ahol Tajvan használta ki jobban a helyzeteit.

Norvégia-Lengyelország 1:2 (19-12, 16-17, 6-7)

Fordulatokban gazdag mérkőzésen Lengyelország női válogatottja szétlövésben verte Norvégiát. Az északiak az első játékrészben állva hagyták a lengyel csapatot és 19-12-re nyerték a félidőt. A második szett kiegyenlített játékot hozott. Lengyelország a játékrész végén vette át a vezetést és meccsben tartotta magát. A szétlövést a lengyel csapat bírta jobban idegekkel és meg is nyerte a találkozót.

Magyarország-Ausztrália 2:1 (16-17, 17-10, 7-6)

Az utolsó pillanatokig nagyon szoros első szettet Ausztrália nyerte meg. A második játékrészben viszont a remek kapusteljesítménynek is köszönhetően Magyarország győzedelmeskedett, így jöhettek a szétlövések, amit tegnaphoz hasonlóan a magyar lányok megint megnyertek.

Olaszország- Spanyolország 0:2 (8-18, 11-17)

Az első szettben nem tudták az olaszok tartani a lépést Spanyolországgal, akik 18-8-ra hozták az első szettet. A második játékrészben összeszedettebb játékkal rukkolt elő Olaszország, de így sem tudták elkerülni a vereséget.

Thaiföld-Argentína  0:2 (14-16, 16-22)

Fordulatos első játékrész után, utolsó másodpercben szerzett góllal győzött Argentína. A dél-amerikai csapat magasabb fokozatra kapcsolt a második szettben, így magabiztosan győzte le ellenfelét.

Tunézia-Uruguay 2:1 (8-20, 12-8, 9-8)

A dél-amerikaiak nagy fölényben játszva magabiztosan nyerték az első szettet. Mind támadásban, mind védekezésben nagyon nagy volt a különbség a két csapat között. A második játékrészben mindkét együttes sok hibával játszott. Az uruguayiak pontatlanabbá váltak, ezt kihasználva az afrikai csapat nyerte a második játékrészt. A szétlövésben az uruguayiak 4. embere hibázott, így az 5. körben egy egypontossal megnyerték a tunéziaiak a mérkőzést.

Lengyelország-Brazília 0:2 (12-18, 13-20)

Feszülten kezdett a lengyel válogatott, a brazilok pedig minden apró hibát góllal büntettek, így az első szettet simán, 12:18-ra nyerték. A második játékrész nagyon gólszegényen kezdődött, ám a brazilok ismét felülkerekedtek ellenfelükön.

Spanyolország-Magyarország 2:0 (23-18, 20-10)

Az első félidőben a spanyol csapatnak sikerült jobban, a játszma kezdete és a vége is. A játékrész alatt a hispán kapusteljesitmény és több izben a kapufa is kifogott a magyar lányokon. A folytatás már kevésbé hozott szoros mérkőzést. Míg, a magyarok több hibával, addig a spanyolok még magabiztosabb játékkal rukkoltak elő, ami végül a szett eredményén is meglátszott.

The spanish team was better in the first half. Not just  because the red-yellow shirted goalkeeper’s amazing performance, but also the luck was against the hungarian team. The second set was not that interesting, the „home”-team played not as impressive as the spectators wanted it. It was clear, that today Spain will win this match.

Ausztrália-Thaiföld 2:0 (15-10, 23-16)

Már a mérkőzés elején látható volt az ausztrálok fizikai fölénye, ennek ellenére a thai csapat szoros első szettet játszott. A második játékrészben még jobban megmutatkozott a két csapat közötti különbség, főleg beálló poszton, az ausztrálok végül sima győzelmet arattak.