Férfi vb, 1. nap, összefoglaló

2016 július 12.

Férfiak: 
BRAZÍLIA-EGYIPTOM 2:1 (18-16;8-9;7-5) 
Az első szettben sok gólos, látványos játékot láthattunk, ahola brazilok végig vezetve győztek.
A második játékrészben már a védekezés dominált, majd egy utolsó másodperces góllal Egyiptom kiharcolta a szétlövést. Az idegek harcát azonban a címvédő dél-amerikaiak bírták jobban, így győzelemmel kezdték a tornát.

UKRAJNA-EGYESÜLT ÁLLAMOK 0:2 (11-14, 16-18) 
Az amerikai férfi válogatott két szettben verte Ukrajna csapatát. Az első tíz percben az USA csapata végig vezetve 14-11 diadalmaskodott. A második szett igazán izgalmas és szoros játékot hozott. A győzelem végül az utolsó másodpercekben dőlt el, az Egyesült Államok végül egy dupla gólponttal 18-16-ra felülkerekedett Ukrajnán.

MAGYARORSZÁG-URUGUAY 2:0 (27-20, 15-14)
Roppantul kiélezetten kezdődött a mérkőzés, de Magyarország ki tudott alakítani egy megnyugtató előnyt, amivel behúzta az első szettet. A második játékrészt Uruguay kezdte jobban, de a hazai csapat 4 gólos hátrányból felállva, utolsó másodpercben szerzett találattal megnyerte a meccset.

SPANYOLORSZÁG-AUSZTRÁLIA 2:0 (24-8, 15-12) 
Parádés első szett után Spanyolország férfi válogatottja 2-0-ra legyőzte Ausztráliát. Az első játékrész fantasztikus játékot hozott a spanyol csapat, pedig szebbnél-szebb gólokat lőve 24-8 leiskolázta az Ausztrál válogatottat. A második szettben azonban mintha egy új meccs kezdődött volna az ausztrál csapatnak majdnem sikerült egalizálnia a mérkőzést, de végül a spanyolok az utolsó percekben magukra találtak és 15-12-re nyerték ezt a játszmát is.

KATAR-BAHREIN 2:0 (16-10, 17-16) 
Az első félidő szoros meccset hozott a hajráig, ahol a pontosabban dobó Quatar tudott diadalmaskodni. Az izgalmas 2. játékrész, még izgalmasabb hajrájában dőlt el, ahol Quatar aranygóllal győzött, így megnyerte a második szettet és a meccset is.

HORVÁTORSZÁG-OMÁN (26-16, 18-26, 6-4) 
Az első szett elején, rögtön egymásnak estek a csapatok, aminek köszönhetően egy gólzáporos élvezhető mérkőzés kerekedett. Míg az első szettben a horvátok győztek fölényesen, addig a második játékrészben az omániaknak állt a zászló. A szétlövéseket 6-4 arányban Horvátország nyerte, és igy a meccset is.

EGYESÜLT ÁLLAMOK–BRAZÍLIA 0:2 (14-28, 10-22) 
Brazília sima meccsen verte 2-0 arányban az USA csapatát. A szett közepéig fej-fej mellett haladt a két csapat, de aztán a Brazil válogatott fölényesen 28-14-re nyerte az első játszmát. A második 10 percre sem változott a játék képe. A brazil válogatott végig dominált és végül 22-10-re nyerte a szettet és ezzel együtt a mérkőzést.

BAHREIN-UKRAJNA 1:2 (18-10, 20-23, 6-7) 
A sokáig egál szagú első szettben Bahrein csapatának sikerült magabiztos előnyt kiharcolnia, így a játékidő végén ők örülhettek. A második játékrészt Ukrajna húzta be és küldte szétlövésre a feleket. Ahol az ukránok bírták jobban idegekkel.

EGYIPTOM-KATAR 0:2 (12-15;8-17) 
Az első szett harciasra sikeredett, ahol Katar vezetést szerzett és nem is adta ki a kezéből. Szabálytalanságokkal széttördelt második játékrészből is az ázsiaiak jöttek ki jobban, így két szettben nyertek. 

OMÁN–SPANYOLORSZÁG 2:1 (17-16; 17-19; 13-12)                
Az összecsapás az első 10 perce szoros küzdelmet hozott, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szettet végül egy utolsó pillanatban lőtt egy pontos találattal Omán vitte. A második játékrész feljavult a spanyolok játéka, így végig vezetve szétlövésre mentették a meccset. Itt is nehezen született azonban döntés, hiszen a hetedik sorozatig kellett várni az első hibára. Omán azonnal élt a spanyolok felkínálta lehetőséggel, és 13-12-re megnyerte a szétlövést és vele együtt a mérkőzést is.

URUGUAY-HORVÁTORSZÁG 1:2 (20-21, 17-16, 2-8) 
Az első játékrész nagyon szorosnak bizonyult, a két csapat fej-fej mellett haladt, ám az utolsó másodpercekben Horvátország bizonyult jobbnak, megnyerve ezzel az első szettet. A második játszma elején Martin Sequeira megállíthatatlannak tűnt, ám az ellenfél kapuscseréje után felzárkóztak a horvátok. Az utolsó pillanatban ezúttal Uruguay talált be, így következhetett a szétlövés, ahol a horvát kapusok öt lövésből négyet kivédtek, kiharcolva ezzel a győzelmet.

AUSZTRÁLIA-MAGYARORSZÁG 0:2 (16-19, 6-19)
Már a mérkőzés elején nem találták az ausztrálok a magyarok ellenszerét, így a végig előnyben játszó hazai csapat magabiztosan nyerte az első játékrészt. A következő szettben egészen a második percig kellett várni az első találatra, de Magyarország csakúgy mint az elsőben, a hajrában is kiegyensúlyozott teljesítménnyel és kiütéssel megnyerte a mérkőzést.