Kedden rajt a strandkézilabda vb-n!

2016 július 11.

A terület bejárása előtti sajtótájékoztatón Tápai Szabina, a vb háziasszonya elmondta: a margitszigeti Palatinus-strand melletti területen a semmiből épült fel a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elvárásainak megfelelő helyszín.
 
Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára hozzátette, a területen egy mintegy 2000 férőhelyes aréna, két további pálya és egy edzőpálya épült fel, ezek mellett pedig különböző kiszolgáló egységek várják a vb nézőit. Megjegyezte azt is, hogy a gasztropont mellett táncteret is kialakítottak a szervezők, hiszen a meccsek után - különösen majd  hétvégén - este a szórakozásé lesz a főszerep.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, az esemény fővédnöke úgy fogalmazott, büszke rá, hogy a főváros az utóbbi években sportversenyek rendezésében nagyhatalom lett: elég csak a mostani vb mellett a 2017-es vizes világbajnokságra gondolnunk, amelynek rendezési jogát Budapest kapta meg, vagy arra, hogy a magyar nemzet fővárosa 2019-re elnyerte az Európa Sport Fővárosa címet.  Hozzátette, a vb kiváló alkalom arra, hogy Budapest újra megmutassa magát a világnak, hiszen az elmúlt években számtalan sportcélú fejlesztés valósult meg, emblematikus közterek újultak meg, egy sor közlekedési célú beruházás fejeződött be és zajlik jelenleg is. Kiemelt fejlesztési terület a Margitsziget, ahol a vb-nek helyet adó Palatinus fürdő is található. A strand felújítása is megkezdődött, a rekonstrukció befejezését követően, 2017 második felétől a létesítmény egész évben nyitva lesz- mutatott rá a főpolgármester-helyettes.

Ament Amarilla, a Huawei Magyarország marketing menedzsere, a főtámogató nevében elmondta,  
a Huawei egy dinamikusan fejlődő fiatal márka, amely 2014-ben kezdett intenzív sportszponzorációs tevékenységbe világszerte, így örömmel szegődtek most a Magyar Kézilabda Szövetség mellé is támogatóként. Az információs technológia egyik piacvezető képviselőjeként mottónk a „Make It Possible”, azaz a „Tedd lehetségessé” amellyel a magyar kézilabdasport nemzetközileg is kimagasló eredményei tökéletes összhangban állnak - hangsúlyozta. - Nagyon sok sikert, jó versenyzést és jó szurkolást kívánunk a bajnoksághoz - zárta szavait Ament Amarilla.

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke a vb-vel kapcsolatban kiemelte, 19 ország 24 csapata mérkőzik meg egymással az előttünk álló héten. A látványos, izgalmas meccseket ígérő tornán éremesélyesként vesz részt magyar női és férfi válogatott, is. Mindkét csapat volt már vb ezüstérmes, így hazai pályán talán a legfényesebb érem is reális lehet - jegyezte meg. Az alelnök végül hozzátette: „A világbajnokság igazi nyári ünnepe lesz szeretett sportágunknak, reményeink szerint zajos magyar sikerekkel! Mindenkit szeretettel várunk a Margitszigetre!”

További információ, jegyvásárlás: www.strandkezivb.hu 

 
A magyar válogatottak csoportmérkőzései:
Július 12., kedd:
11:40 Magyarország-Thaiföld (nők)
12:30 Magyarország-Uruguay (férfiak)
19:40 Argentína-Magyarország (nők)
21:45 Ausztrália-Magyarország (férfiak)
Július 13., szerda:
10:50 Spanyolország-Magyarország (férfiak)
11:40 Magyarország-Ausztrália (nők)
18:10 Magyarország-Horvátország (férfiak)
19:00 Spanyolország-Magyarország (nők)
Július 14., csütörtök:
11:40 Magyarország-Olaszország (nők)
12:30 Magyarország-Omán (férfiak)

A csoportok első három-három helyezettje jut a felső ági középdöntőbe, a 4-6. helyezettek a 7-12. helyért folytatják.

A középdöntőben a csapatok a másik csoport 3 továbbjutó csapata ellen lépnek pályára. A hatos középdöntő csoport 1-4. helyezettjei jutnak az elődöntőbe.

A július 12-17. közötti, margitszigeti strandkézilabda-világbajnokságra továbbra is kaphatók a jegyek a http://www.kezilabdaszeretlek.hu/webshop/belepojegyek oldalon.

Kérjük, aki vásárolni kíván, kattintson a megvásárolni kívánt jegyre/jegyekre, és kövesse az ott közzétett információkat. Jegyet kizárólag online lehet vásárolni az adott napra vagy egész hétre. A belépésre jogosító karszalagokat személyesen lehet átvenni az esemény időtartama alatt, a vb bejáratánál, a kijelölt helyen.

A karszalagokkal a Palatinus strand medencés része nem látogatható, de a vb területéről megközelíthető. 
A Palatinusra belépésre jogosító kedvezményes napijegy vásárlására a vb vendégei számára a helyszínen lehetőséget biztosítunk.

A belépés 14 éves kor alatt ingyenes, de ilyen módon naponta legfeljebb 100 főt tudunk fogadni, regisztrációt követően.
Regisztrálás menete a 14 év alattiak részére: a webshopban „megvásárolható” az ingyenes gyerekjegy az adott napra, jelölni a készpénzes fizetést, személyes átvételt kell.

Jegyárak:
Napijegy: 790 forint
Gyerekjegy 14 éves korig: 0 forint (a készlet erejéig)
Hetijegy: 2990 forint

2015/16-os idényre vonatkozó kézilabda-igazolvány felmutatásával a heti jegyek 1450 forintba kerülnek (csak a helyszínen vásárolható)
Jegy a helyszínen a vb teljes ideje alatt is megvásárolható.

Online jegyvásárlás: http://www.kezilabdaszeretlek.hu/webshop/belepojegyek